Tuesday, June 7, 2016

Jalan-Jalan Cari Makan

Asalammualaikum..lama dah tak update blog ni ..rasanya hampir setahun jugak tak update,.sememangnya aktiviti aku dan keluargaku mmg banyak,tapi mgkin di sebabkan kekangan masa membuatkan aku kurang untuk bercerita disini..

banyak aktiviti yang kami lalui tahun lepas dan paling menyeronokkan sekali adalah perjalanan kami sekeluarga bersama Subaru Owner Comunity Club ke Pulau Pinang dan kami berpecah pergi ke Krabi Thailand dengan mengunakan perjalanan darat

Pada asalnya rancangan kami ingin terus ke Phuket,tapi disebabkan anak saya Airis dan Wife demam,kami terpaksa batal kan niat kami ke Phuket dan balik ke Malaysia
Ok di bawah ni ada beberapa gambar yang dapat menceritakan tentang aktiviti kami tahun lepas


Dari Putrajaya + Pulau Pinang (socc) + Hatyai + Krabi + ALor Star + Putrajaya




















Thursday, October 1, 2015

Monday, May 4, 2015

Anak aku

Anak aku no 3

Salam..Yang ni anak aku no3 di lahirkan pada tanggal 17hb December 2014..hahaha dah 4 bulan dia lahir ke bumi ni,tp bapak dia lambat sangat meng up date kan kisah keluarganya terkini..
maklum la sibuk komitment makin besar..Alhamdulillah anak no3 ni perempuan sihat tubuh badan..ok tanpa banyak cerita kat bawah ni ada sedikit gambar-gambar kenangan yang aku up load.."pakai kamera handphone je takde lagi dh DSLR,sian anak aku no3 ni"


Salam nama saya Airis Zulaikha Bt. Mohd Azwar











Thursday, May 15, 2014

Gambar Keluarga 50's dan 60's



Gambar era 60'an adik Emak aku Pak Teh & Paksu



Gambar era 50'an  Arwah Atok,Arwah Uwan dan adik beradik  Ayah dan paling kanan sekali bertali pinggang hijau tu Ayah aku




Wednesday, April 16, 2014

Gambar pendekar bujang lapok berwarna



Percubaan gambar hitam putih ke gambar berwarna agak susah jugak mengeditnya..aku mula edit dari pukul 12.00am sampai 5.00am..kerja yang perlu detail dan sabar,satu persatu aku warna kan dan hasilnya ok la..tak kisah la kalau orang nak kata aku edit gambar ni tak jadi,yang penting aku puas hati hahaha :)



SEBELUM EDIT





SELEPAS EDIT


pendikar bujang lapok

Tuesday, April 15, 2014

BBQ bersama keluarga & kejutan hari lahir emak

 Hadis bersungguh-sungguh

 dah start posing dah

 abang dia Hanif pun tak mahu ketinggalan jugak nak berposing

 perut makin membesar..adui!! kena work out jgk ni hehehe



 rajin anak buah aku

 lepas BBQ suprise mak!!!

 cucu mak dan ayah lagi dua orang takde

Zikry plak yang excited

Kak long yang sampai lambat dari J.B


*dalam gambar yang tak ada cuma wife dan anak adik aku (Azri) di Terengganu,anak perempuan aku (bagi dia tidur awal) dan ayah aku pulak lepas makan terus masuk bilik lelap mata jugak hmmm..

Monday, March 24, 2014

Kenangan di negara orang Portsmouth U.K

Gambar kenangan aku ketika di Portsmouth "Pompey" tahun 2003..tp kesemua gambar yang aku post ini adalah perlumbaan kereta BTCC di Silverstone, yang tak seronoknya gambar di bawah ini adalah gambar dari luar daerah Portsmouth..agak rasa menyesal juga kerana tidak rajin ambil gambar ketika tinggal di sana setahun,apa pun rasa rindu juga nak kesana..Portsmouth penuh kenangan manis bersama kawan-kawan senegara yang belajar di sana dan kawan-kawan rakyat tempatan UK..in sha allah  jika ada rezeki memang nak kesana,tapi kali ini aku bukan seorang lagi dah cukup ke budget aku? hahahahaha











masa ni memang rasa proud sangat bila dapat tahu adanya kereta nasional dalam track BTCC ni..